BulgarianEnglishFrenchGermanGreekItalianRussian

Жилищно строителство в Гърция

Вие желаете да построите ваканционен имот в Гърция-как се осъществява това?

Процеса се състои от няколко етапа:

собственика на терена предоставя заверено нотариално копие за собственост от договора за покупка на имота и скица на терена/топографски план /
Нашата фирма осъществява проверка на имота по предоставената скица и параметри на застрояване!
Определя се минималната и максималната допустима обща разгъната площ на застрояване на парцела!
за терени в регулация със статут парцел в населено място коефициента на застрояване може да бъде от 0,4 до 2,4 без да са включени балконите плюс допълнителни метри в зависимост от проекта на сградата
за терен извън регулация/извън населено място /със статут нива с площ над 4000 кв.м може да бъде застроен със сграда с обща площ 200 кв.м плюс допълнителна площ в зависимост от плана и вида на терена.В зависимост от това дали земята граничи с път и други особености може да бъдат застроявани и ниви с площ под 4000 кв.м /дори и такива с площ под 2000 кв.м и под 1000 кв.м /
ако терена със статут нива е с големина от 4000кв.м. до 8000 кв.м параметрите на застрояване най-общо се изчисляват по следния начин:
200кв.м +(общата площ на терена -4000)умножено по 0,02 за ниви от 4000m2 до 8000m2
280кв.м+(общата площ на терена -8000)умножено по 0,01 за ниви с площ над 8000 кв.м

-за построяване на хотели максимално допустимата площ се удвоява
Извършваме проверка освен по технически показатели и параметри на застрояване и по правната история на имота (тежести, глоби,данъчна история)

Фирма „ААА-Building&trading“ може да ви помогне за намирането на най-подходящ парцел или готов имот отговарящ на всички Ваши критерии!
Ние познаваме отлично гръцкото законодателство, което ще ви улесни максимално и ще ви спести много средства и време!

Моля ако имате каквито и да било въпроси свързани със строителство и закупуване на имот в Гърция не се колебайте да се свържете с нас на посочените телефони!

 

00306909484635

Ние ще проверим дали топографски план на парцела отговаря на действително съществуващият парцел, и така също ние ще проверим строителните коефициенти на парцела. Това са фактори, които определят максималната допустима метрична площ на сградата, която може да бъде построена на този конкретен участък. Например, върху парцел с метрична площ от 100 м2 с предоставен 0.4 коефициент може да се построи къща, която ще е с метрична площ 40 м2.

Всички парцели в Гърция се разделят на две категории:парцели рамките на населеното мястопарцели извън населено място

За тях се предоставят различни строителни коефициенти. Например, парцел разположен в градска зона може да има коефициент в интервала от 0.4 до 2.4, който може да се увеличи, по изключение. Що се отнася до втория тип парцели, включващи пространство с площ над 4000 m2 те се считат за годни за строителство (Изключение може да се направи за парцели с по-малка площ, които граничат с път).
Допустимата метрична площ на една къща за да бъде изградена на такъв терен се изчислява по следния начин:

Парцел 4000m2: сграда, която е с метрична площ от 200m2 е разрешено да бъде построена.Площ на парцела 4000-8000m2: метричната застроена площ се изчислява, както следва: 200m2 + (метрична площ напарцел – 4000) x0.02Площ на парцела над 8000m2: метрични застроена площ се изчислява, както следва: 280m2 + (метрична площ на парцела – 8000) x0.01

Заедно с извършването на технически прегледи на парцела нашите служители ще разследват и неговата правна история (данъчна история, евентуални глоби и т.н.).
Цените на земята в Гърция зависят от множество фактори като местоположение на парцела, неговото разстояние до морето и най-близкото населено място, изгледа който има, и т.н.

За да ви помогнем да направите най-добрия избор и да инвестирате парите си по най-печеливш начин, членовете на персонала на ААА-Building&tradingса винаги готови да отговорят на вашите въпроси и да ви помогнат да изберете имота, който отговаря на всички ваши изисквания.

ААА-Building&trading използва съвременни технологии и иновативни постижения на науката и инженерингови решения, както и богатия опит, придобит от няколко поколения наши професионалисти в строителството. Това ви дава възможност да реализирате своите най-амбициозни желания и проекти. Несравнимото качество на работата, извършвана от нашия високо квалифициран персонал съчетава дизайн и изкуство със строителни технологии, прецизен избор на материали, които нашите строителни екипи използват, ние осъществяваме постоянен мониторинг и контрол на всички етапи от изпълнението на инвеститорския проект и неговото ефективно управление.

При изграждането на дома ви, ние използваме най-добрите и качествени строителни материали, както и съвременни технологични решения пренасяйки ги на по-високо технологично ниво, които гарантират на проекта за безопасност, комфорт и удобство на използване. Персоналът на фирмата ще ви помогне да изберете материалите, които са най-подходящи за извършване на строително монтажните работи, както и най-добрите дизайнерски решения, като се вземат под внимание ситуационно решение за вашия местен терен и други особености.

С експертни познания на нашите служители гарантираме, че вашите инвестиционни проекти ще се реализират в максимална степен. ААА-Building&trading предоставя комплексно проектиране, строителен надзор във всички етапи на строителните работи, като се започне от изготвянето на техническия проект и спецификациите до тяхното окончателно изпълнение. Професионални знания и умения, които притежават нашите служители ще ви помогне да изградите своя гръцка къща в най-кратко време като сведете до минимум вашите разходи.